讲座题目:Fuzzy Boundary Weak Implications
讲座人: 刘华文 教授
讲座日期:2018-07-02
地点:陕西师范大学数学与信息科学学院学术交流厅

讲座内容简介:In this talk, we introduce an extension of fuzzy implications and coimplications, called boundary weak fuzzy implications (shortly, fuzzy bw-implications). Firstly, by weakening the boundary conditions of fuzzy implications and coimplications, we introduce the concept of fuzzy bw-implications. And then, we investigate some of their basic properties. Next, the concept of fuzzy pseudo-negations is introduced and the natural pseudo-negations of fuzzy bw-implications are investigated. Finally, the fuzzy bw-implications generated, respectively, by aggregation operators and generator functions are discussed in details. This talk is motivated by the fact that in real applications there are used some operators which are not but act as fuzzy implications. We hope that such an extension of fuzzy (co)implications can provide a certain theoretical foundation for the real applications.

讲座人简介:刘华文,教授、博士、博士生导师,现任山东大学数学学院控制与系统科学研究所所长。近几年致力于不确定性推理、非经典数理逻辑与模糊系统分析的研究工作,主持国家及省部级自然科学基金项目7项,共发表学术论文100余篇,其中单篇最高SCI他引239次,研究成果得到了国内外同行专家的好评与引用。曾被聘为“全国优秀博士学位论文评选”通讯评议评审专家和教育部学位中心“学科评估”专家。主要学术兼职有中国计算机学会多值逻辑与模糊逻辑专委会委员(-2016),中国系统工程学会模糊数学与模糊系统委员会(国际模糊系统协会中国分会)理事,美国数学评论评论员,中国人工智能学会人工智能基础委员会委员,中国逻辑学会非经典逻辑与计算专委会常务委员。